Police Lockers with Custom Benches

Connecting a new building with its community

Like many cities and towns throughout the Midwest, this city north of Chicago needed to cut down thousands of ash trees that had been infested with an insect called the emerald ash borer. When it came time to design the city’s new police facility, the planning team incorporated wood paneling made from those trees into a community room and other areas in the building. It was a great way to make use of a resource that would have been wasted.

Spacesaver collaborated with Wood Design, Inc., a woodworking firm across the street from our factory, to incorporate ash wood into FreeStyle® Personal Storage Locker benches to coordinate with the reclaimed wood elsewhere in the facility.

Police-Lockers-with-Custom-Benches.jpg